Donja

Donja

donderdag 29 mei 2014

Welkom Donja

Al een poosje spelen we met de gedachte om er een hondje bij te nemen.
Kwispel, onze Jack Russel van 12 en 1/2 jaar, wordt een echte bejaarde dame. Ze wil niet meer zover uit, hoort slechter, krijgt staar en nu ook nog een hartruisje. 
Ben vind het heerlijk om hele afstanden te lopen en te fietsen en mist daar een maatje bij......
De zoektocht is begonnen: wat voor soort hondje, welke eigenschappen, hoe groot, stamboom/ geen stamboom.
Nou uit financieel oogpunt: geen stamboom maar ook geen hondje van een broodfokker. Middelmaatje dat gericht is op de baas.
Kooiker, Toller, Friese Stabij, zomaar wat rassen die voorbij kwamen. Eens kijken op Marktplaats. Daar zag ik een foto van Donja, wat een scheetje! Border Collie. Googlen op Border Collie, viel niet tegen zou best bij ons kunnen passen maar doof, oeps!

Ja wij hebben de tijd, ja wij willen er energie insteken en ja ze is welkom. Gisteren, 28-05-2014, zijn we haar gaan halen in Uden. Ze was toen 9 weken en 4 dagen oud.

Op dit blog wil ik verslag doen van onze ervaringen met een dove hond, ik hoop dat het een succes story gaat worden. Ik hoop ook zo in contact te komen met mensen die een dove hond hebben en hun ervaringen willen delen.

Aan het eind van de eerste dag ligt Donja uitgeteld te slapen op de vloer, de bench is nog niet haar favoriet. Heeft ze daar teveel in gezeten? De stukjes lopen buiten zijn wereldreizen, ze ziet en ruikt van alles. Langzaam komt de staart omhoog en durft ze te lopen. Spelen met knuffels, flosdraad en kluiven op een puppenbot, ze geniet er van. Alleen de vriendschap tussen Kwispel en Donja is nog niet gesloten.....


7 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te lezen Coby.
  Het lijkt me inderdaad pittig om een doof hondje te hebben.
  Heel veel succes voor jullie en Donja.
  Groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een hele uitdaging maar ik ben ervan overtuigd dat met jullie liefde en aandacht Donja een gouden toekomst tegemoet gaat.
  XXX Yvonne.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zal even wennen zijn, maar het komt vast goed!
  Ik hoop dat jullie je maatje hebben gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed dat jullie voor een doof hondje zijn gegaan! Zoals je zegt; jullie hebben er de tijd voor, en ik denk dat Donja zomaar een gouden mandje heeft gevonden. Borders zijn ontzettend slim, dus met een beetje volhouden van beide kanten kan ze heel goed gebarentaal leren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig, een leuk hondje. Ik ken het ras een beetje, het zijn super werk honden, die graag iets voor je willen doen. Heel veel geluk met Donja.
  De vriendschap met Kwispel moet groeien, daar kun je niets aan dwingen. Honden hebben hun eigen taal naar elkaar toe. Kijk en geniet van die ontwikkeling.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi verhaal, en wat een leuke hond! Hoop dat het allemaal gaat lukken. Aan jullie aandacht zal het niet liggen! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb het hele blog doorgelezen...wat bijzonder zoals Donja als dove hond, zich zo goed redt...vooral dankzij jullie inzet!
  Groetjes, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen