Donja

Donja

dinsdag 3 juni 2014

eerste keer naar de puppenschool

Gisteren zijn we voor de eerste keer naar de puppenschool geweest met Donja. Ook al is Donja onze 6de hond in ons 36 jarig huwelijk, ook voor ons was het de eerste keer. Wat een schattige hondjes, mensen die twijfelen of ze wel of niet een pup willen nemen moeten daar zeker geen kijkje gaan nemen. Allemaal verschillende soorten hondjes, de één nog aandoenlijker dan de ander.

Na een kort vragen rondje gingen we naar het veld waar getraind wordt. De groep was al eerder bij elkaar geweest en wij zijn tijdelijk ingestapt om Donja vast te laten socialiseren en te laten wennen aan alles wat te ruiken en te zien is. Iedereen was heerlijk met z'n eigen hondje bezig en kreeg  regelmatig persoonlijke tips. 

We hebben voor deze school gekozen omdat ze veel werken met gebaren en lichaamstaal, uitgaan van wat honden van nature zouden leren en hoe. Omdat het niet belangrijk is om  links te gaan zitten maar om te gaan zitten wanneer dit nodig is. Een andere kijk dan doorgaans het geval is en dat spreekt ons heel erg aan.

Donja was erg onder de indruk van alles wat ze zag en rook maar desondanks hebben we al diverse dingen geleerd. Ja wij, want dan volgt de hond vanzelf:-) Volgende week nog een keer meedraaien met deze groep en dan starten we in nieuwe groep, heb er nu alweer zin in.

3 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te lezen Coby en wat goed dat jullie deze puppycursus doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het zo moedig om een doof hondje te nemen. Anders was het leven misschien wel moeilijk voor hem geworden. Duizend complimentjes hiervoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuke en vooral lieve pup. Hoop dat jullie slagen voor deze cursus want het is natuurlijk iets moeilijker omdat Donja doof is. Ik vind het zo gaaf dat jullie dit hondje hebben gekozen. Hoewel onze hond eigenlijk ook wel wat gebarentaal kan, hoe ik b.v. de riem vast heb en heb ik mijn rechterhand hand voor op mijn borst gaat hij zitten en wachten tot ik hem een aai over zijn bol geef of een kwart frolic. Handig voor als er een fiets of auto aan komt. Onze hond is trouwens niet doof.
  Ik wens jullie heel veel geluk en liefde Donja.

  BeantwoordenVerwijderen